ID-merking

I forbindelse med utenlandsreiser for hunder og katter er det obligatorisk med id-merking med mikrochip. Det samme gjelder ved HD-fotografering av hunder. Merking med identitetschip eller øretatovering er også en god forsikring dersom kjæledyret ditt skulle komme bort.

Mikrochip

Til hunder brukes i dag nesten utelukkende mikrochip. Det er en liten passiv databrikke, på størrelse med et riskorn, som plasseres under huden på venstre side av halsen. Dyrene trenger ikke bedøvelse for å bli ID merket. Fordelen med mikrochip er at den er svært pålitelig, det vil si den er evigvarende og nummeret forblir alltid like tydelig. Ulempen er at ikke hvem som helst kan se at hunden er id-merket. Man trenger en avleser for å kunne lese nummeret. Nummeret som da kommer fram i displayet bruker man for å oppspore eier gjennom databasen hos Dyreidentitet.

Etter at dyret er id merket er det viktig at man som dyreeier opplyser om adresseforandringer, eierskifte og endring av telefonnummer slik at disse opplysningene til enhver tid er korrekte.